Hi! My name is Millie. I am from England. I am twelve years old. I am slim and tall. I have long hair. I like music. I listen to music every evening. I like reading and I am in the Reading Club. But I don’t like sports. Hello! I am Peter from America. But I live in Shanghai now. I am 13 years old. I wear glasses. I am tall and strong. My hair is very short. I like sports very much. Every afternoon, I play football on the playground at school. I am good at swimming too. This is Amy. I was born in Beijing and now I live in Nanjing. My father works in a hospital in Nanjing. So we come here. I am fourteen years old. I am short but strong. I like playing computer games. I am polite and helpful. I often help other students. 【小题1】How old is Millie?A.TwelveB.ThirteenC.FourteenD.Fifteen【小题2】Where does Amy come from?A.EnglandB.AmericaC.BeijingD.Nanjing【小题3】Who wears a pair of glasses?A.MillieB.PeterC.SimonD.Amy【小题4】What does Amy’s father do?A.A teacher.B.A doctor.C.A policeman.D.A cook.【小题5】What is Peter like?A.Slim and tall.B.Short and strong.C.Tall and strong.D.Thin and tall.
【小题1】A【小题2】C【小题3】B【小题4】B【小题5】C
解析试题分析:这篇短文是三个人做的自我介绍,他们是Millie、Peter和Amy。Millie来自英国、Peter来自美国,Amy现在住在南京。他们介绍了自己的年龄、爱好、性格等。【小题1】细节理解题。根据文章的第一段Millie所说的话中My name is Millie. I am from England. I am twelve years old可知,Millie来自英国,他今年12岁了。故选A。B选项是13岁;C选项是14岁;D选项是15岁。均不符合文意。【小题2】细节理解题。根据文章的最后一段Amy的介绍This is Amy. I was born in Beijing and now I live in Nanjing可知,Amy出生在北京,只不过现在住在南京,故她应该是来自北京的,故选C。【小题3】细节理解题。根据文章的第二段Peter的叙述I am Peter from America. But I live in Shanghai now. I am 13 years old. I wear glasses.可知,Peter来自美国,现在住在上海。他13岁了,他戴眼镜。故本题中问到谁戴眼镜,我们可以知道应该是Peter。故选B。【小题4】推理判断题。根据文章的最后一段Amy所说的My father works in a hospital in Nanjing可知,她的父亲在南京的一家医院工作。故我们可以推测她的父亲应该是一名医生。A选项a teacher 是一名老师;B a doctor 是一名医生;C选项a policeman 是一名警察;D选项a cook 是一名厨师。故应选B。【小题5】细节理解题。根据文章的第二段Peter的叙述I wear glasses. I am tall and strong. My hair is very short可知,Peter戴眼镜,又高又壮,短发。根据这一描述,我们可以知道,Peter是又高又壮的。故选C。考点:人物类短文阅读。
Last Friday a storm swept through two villages in the New Territories, destroying fourteen homes. Seven others were so badly damaged (破坏) that their owners had to leave them, and fifteen others had broken windows or broken roofs. One person was killed, several were badly hurt and taken to hospital, and a number of other people received smaller hurt. Altogether (总共) over two hundred people were homeless after the storm.A farmer, Mr. Tan, said that the storm began early in the morning and lasted for over an hour.“I was eating with my wife and children,” he said, “when we heard a loud noise. A few minutes later our house fell down on top of us. We tried our best to climb out but then I saw that one of my children was missing. I went back inside and found him safe but very frightened.”Mrs. Woo Mei Fong said that her husband had just left for work when she felt that her house was moving. She ran outside at once with her children.“There was no time to take anything,” she said, “A few minutes later, the roof came down.”Soldiers helped to take people out of the flooded (水淹的) area and the welfare department (福利机构) brought them food, clothes and shelter.【小题1】.How many homes altogether were damaged in the storm?A.Fourteen. B.Twenty-one. C.Twenty-nine. D.Thirty-six. 【小题2】.Where was Mr. Tan when the storm first began?A.He was in bed. B.He was inside the house. C.He was outside the house. D.He was on the roof. 【小题3】Mrs. Woo and her family didn’t get hurt because ________.A.her husband knew there would be a storm B.they were all outside the house when the storm became worse C.she felt the house moving and they ran out immediately D.the welfare department helped her 【小题4】The underlined word “shelter” in the last paragraph means ________.A.something to eat B.something to wear C.somewhere to study D.somewhere to stay 【小题5】Which of the following may be the best title for this passage?A.A Terrible Storm B.A Lucky Woman C.Good Soldiers D.Clever People
It was Friday night. Marty was_______in a chair. He put his feet up on the table,watching TV without a care. His mom was in the________. Suddenly she started feeling_______so she decided to finish washing the dishes later. Then she went to bed for a rest. She needed to______.Marty turned the TV off and asked," Are you all right?" His mom said,"I'm OK. I'll wash the dishes later."Marty felt a little sad. He wanted to be_______. So while his mother was in bed,he washed up all the dishes and every little spot. He worked for a long time.________the kitchen became so clean and Marty felt much better,because he made a ______there. When Marty's mom woke up,she came into the kitchen. She couldn't ______her eyes. She cried_______and held Marty in her arms. The kitchen was all cleaned up. It was such a nice________. She told him he was a super kid. So Marty learned that helping others could be fun to do. If you make someone happy,you will feel happy too.【小题1】A.studying B.relaxing C.cleaning D.standing 【小题2】A.bedroom B.garden C.kitchen D.sitting room 【小题3】A.lonely B.lazy C.sick D.frightened 【小题4】A.lie down B.lie around C.turn down D.turn around 【小题5】A.simple B.pleasant C.healthy D.helpful 【小题6】A.Finally B.Suddenly C.Recently D.Hardly 【小题7】A.difficulty B.difference C.description D.decision 【小题8】A.open B.catch C.believe D.close 【小题9】A.luckily B.happily C.seriously D.angrily 【小题10】A.chance B.joke C.choice D.surprise
最近,你们学校开展了以“中国梦,我的梦”为主题的活动,作为一名中学生应该有自己的梦想, 你的梦想是什么呢?请以“My dream”为题写一篇英语短文。要求:1.描述自己的梦想。2. 如何实现这个梦想。3. 80—100 个词左右,可适当发挥。My dream
【小题1】在公交车上,她乐意给有需要的人让座。She is____________ to give her _________ to someone in ___________ on the bus.【小题2】 当有事令我烦恼时,我总是去找他。When ___________ ______________ ______. I can always go to him.【小题3】我的邻居们从不说任何人的坏话。 My neighbours never say a ___________ word _________ __________.【小题4】学校就像看电视一样,只不过广告少一些。School is like ___________ TV, but there are ________ ___________.【小题5】我的书比他的书有趣的多。My book is _____________ ____________ than_________.【小题6】Max 讲好玩的笑话并总是使我大笑。Max tells __________ _________ and always makes me_________.【小题7】我的朋友Tony经常认真倾听我的问题并给我提供帮助。My friend Tony often listens __________ to my problems and _______ me help.