liceismypenfriendheisayear

Alice is my pen friend, She is a 16-year-old girl from the UK, but now she lives in China. She is a middle school student in Nanjing. She likes going to school, but there are some things she doesn't tike, such as PE. She enjoys playing sports. She thinks sports are interesting and exciting. But she doesn't like doing physical exercises in PE classes. She feels that they are boring! Her favorite subject is Science. It seems that the amazing and useful Science attracts her. She thinks she is on the way to be a scientist. She wishes to invent things to make the world more beautiful.

In her free time, she often goes to the beach. She loves just sitting around and talking to friends there. She's getting better at understanding boys, but she hates listening to hours of talk about football. " It's not interesting at all!" she once said to me.

That is my pen friend Alice.

Information about Alice

BasicInformation

Name : Alice

Age: sixteen 1.__ old

Birth place : in the UK

Living now : in China

Like

What

Why/ For what

Playing sports

Interesting and __2._

Going to the _3.__.

Sitting around and __4.__ to friends.

Favorite subject: Science.

__5.__ and useful.

Dislikes

Having _6.__ classes.

Physical exercises are _7._.

_8._ of talks about football.

Not interesting at all.

Wishes

To be a _9. .

Be attracted by Science.

To invent things

Make the world _10.__ beautiful.

【解析】

试题分析:本文介绍了作者的笔友Alice。她是一个16岁的女孩,来自英国但现在住在中国。她是南京的一名中学生。文章介绍了Alice的兴趣爱好,她喜欢和讨厌的科目以及她的愿望。并讲述了她业余时间爱做的事。

2.根据In her free time, she often goes to the beach. 可知Alice喜欢去海滩。故填beach。

3.根据She thinks sports are interesting and exciting.可知填exciting。

4.根据In her free time, she often goes to the beach. She loves just sitting around and talking to friends there.可知填talking。

5.根据Her favorite subject is Science. It seems that the amazing and useful 可知此处填amazing。

6.根据 there are some things she doesn't tike, such as PE.可知此处填 PE。

7.根据she hates listening to hours of talk about football. 可知此处填hours。

8.根据But she doesn't like doing physical exercises in PE classes. She feels that they are boring!可知此处填boring。

9.根据Science attracts her. She thinks she is on the way to be a scientist. She wishes to invent things to make the world more beautiful.可知此处填scientist。

10.根据She wishes to invent things to make the world more beautiful.可知此处填more。

考点:人物类短文阅读。

—Could you tell me ____________?

—Sure. Walk straight along this street and you’ll find it.

A. how can I get to the post office

B. where is the post office

C. which is the way to the post office

D. how far the post office is

I always share my happiness with my ___________friends.

I have ______money than you , but I have ___ friends than you .

A. more more B. less more

C. fewer more D. more less

The weather in Heilongjiang is much colder than _______ in Hainan.

A. this B. that C. these D. weather

One day a farmer went out for a walk with his daughter. The farmer put on a pair of wrong shoes-one with a thick sole(鞋底) and the other with a thin one. So as he began to walk, he felt very uncomfortable. When he was just out of the house, he turned to his daughter and said, “Why should one of my legs be longer than the other today?”

The daughter looked at his father’s legs carefully as he was walking, and then laughed, “Oh, no, Daddy, your legs are all right. You have put on the wrong shoes.”

The farmer was very happy to hear that and said to himself, “What a clever daughter I have got!” Then he asked his daughter to go back and get the other pair of shoes for him.

The farmer had only two pairs of shoes.

When the daughter ran back to the house, she found that the other pair was also a pair of wrong shoes.

She had to return to his father with nothing in her hands and said out of breath, “It’s no use changing them, Daddy! The shoes at home were not a pair, either!”

A. wrong B. comfortable

C. old D. new

2. A pair of wrong shoes means ________.

A. the shoes are not the farmer’s

B. the shoes are too small

C. one of the shoes has a thick sole, the other has a thin one, they are not a pair

D. the shoes are too big

3. When the farmer began to walk, he felt very uncomfortable because ________.

A. one of his legs was longer than the other one

B. he was ill that day

C. he wore a pair of wrong shoes

D. the shoes were too small

A. she could make shoes

B. she could find out that her father wore a pair of wrong shoes

C. she could find out a pair of right shoes

D. she found that her father’s legs were sick

A. brought back a pair of wrong shoes

B. brought back of a pair of right shoes

C. didn’t bring any shoes; she knew the other pair at home was not a pair, either

D. couldn’t find anything at home

People in Britain say “garden” while people in the USA say “_________”.

A. truckB. soccer

C. yardD. eraser

短文填空(10个小题,每小题1分,共10分)

阅读短文,用方框内所给单词的正确形式填空,使短文意思通顺、完整。请将答案写在短文后相应题号的横线上。注意:①每个词只能用一次。②每空限填一词,有些词需要做相应的变化。③其中有两个多余选项。

mother, all, laugh, smile, that, ear, my, something, who, excited, the, but

Life is not easy, so I’d like to say “When anything happens, believe in yourself.”

When I was a young boy, I was too shy to talk to anyone. My classmates often 1. at me. I was sad 2. could do nothing. Later, something happened, and it changed my life. It was an English speech contest. My mother asked me to take part in it. What a terrible idea! It meant I had to speak in front of all the teachers and students of my school!

“Come on, boy. Believe in yourself. You are sure to win.” Then mother and I talked about many different topics. At last I chose the topic “Believe in yourself”. I tried my best to remember 3. the speech and practiced it over 100 times. With my 4. great love, I did well in the contest. I could hardly believe my 5. when the news came that I had won the first place. I heard the cheers from the teachers and students. 6. classmates 7. once looked down on me, now all said “Congratulations!” to me. My mother hugged me and cried 8.. Since then, everything has changed for me. When I do 9. , I try to tell 10. to be sure and I will find myself. This is true not only for a person but also for a country.

My father goes to work ______ every day.

THE END
0.面对二选一的局面,少年表示他两个都想要可这时 小豆子突然阴阳怪气的出现在他们面 男主瞬间察觉小豆子已经不是本人 原来是小豆子吃醋后 就向不笑猫许愿要一个全新的自己 完成了愿望 至于学校的风格 社长成为交换生还有艾米的出现 都是男主很久以前的愿望 艾米得知自己原来只是个愿望工具 于是生气的让小豆子闪开 jvzquC41vx4tqqz0eqs0x8iZOxS{O=TVG3T{K=Q|S4SEG;Rlm3TT7ƒfJTvhB0qyon
1.假如Alice是一位来自英国的交换生(exchangestudent),目前就读于你所假如Alice是一位来自英国的交换生(exchange student),目前就读于你所在的中学,通过一个多月的了解,你们成了好朋友。请你根据下面的提示,以"A friend from the UK"为题介绍一下她。提示:外貌与性格 来自英国的交换生,15岁,又高又苗条,总是面带笑容 学校体验 认为中国的学校与英国的相当不同(1)在这儿上课较多jvzquC41yy}/l‚jqq0ipo8xjkvo0;9k32475/967h/:27<272g9.gl988g;g4>=g
2.LisaisexchangestudentfromBritain,butsheknowsalot精英家教网>初中英语>题目详情 Lisa is _________ exchange student from Britain, but she knows a lot about China. A.aB.anC.theD./ 试题答案 在线课程 B 试题分析:句意:丽萨是个来自英国的交换生,但是关于中国的她知道的很多.结合语境可知前文泛指任何一个交换生,故用不定冠词.exjvzq<84yyy422:5lkcpjcx3eqo5d|‚~1ujoukhnfa8734j89h669fjg69:l3d:7he;g2g>i6g
3.艾米过去留着卷发.但是现在是直发.Amyusedtohavecurlyhair精英家教网>初中英语>题目详情 2.艾米过去留着卷发,但是现在是直发. Amyused to have curly hair,but now she has straight hair. 试题答案 在线课程 分析从"过去"留着卷发中的"过去"这个词语上去联系所学过的词语容易得到答案 解答答案是:used to"used to"是"过去曾经、过去常常"的意思,侧重于过去动作.如:jvzq<84yyy422:5lkcpjcx3eqo5d|‚~1ujoukhnfa5:1hB9h4;89:Ag57c?68o9;3d:7fk<4g
4.Thisismynewfriend.Amy.SheisinClass1Grade7.题目和精英家教网>初中英语>题目详情 12.This is my new friend,Amy.She is in Class 1 Grade (年级) 7. 试题答案 在线课程 分析这是我的新朋友,艾米.她在7年级1班. 解答答案:Grade. 根据This is my new friend,Amy.She is in Class 1--(年级) 7.可知这是我的新朋友,艾米.她在7年级1班.这里表示年级jvzq<84yyy422:5lkcpjcx3eqo5d|‚~1ujoukhnfah?6h9jh::9:4<89m55d2k2hA5gf